ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΛΓΑ – Κορινθία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ad hoc ενισχύσεις στα μήλα

0

Οι αγρότες της Κορινθίας και άλλων περιοχών, των οποίων οι μηλοκαλλιέργειες υπέστησαν μείωση παραγωγής το 2023, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση ad hoc ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ έως και τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025.

Ποιοι δικαιούνται ενίσχυση

Ο ΕΛΓΑ καλεί να υποβάλουν αιτήσεις οι παραγωγοί μήλων στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:
– Αρκαδία
 –Αχαΐα
– Γρεβενά
 –Ημαθία
 –Καστοριά
 –Κοζάνη
– Κορινθία
 –Πέλλα
 –Φλώρινα

Η μείωση της παραγωγής οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Μαρτίου 2023.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

 Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση:
Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) αγροτικής εκμετάλλευσης με τεκμηριωμένη μείωση παραγωγής το 2023.

 Πώς υποβάλλεται η αίτηση:

  • Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΛΓΑ.
  • Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει την αίτηση ο ίδιος ή μέσω εξουσιοδοτημένου τρίτου προσώπου.
  • Η υποβολή γίνεται από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στην αντίστοιχη Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες.
  • Η αίτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εάν εκτυπωθεί και υπογραφεί από τον αιτούντα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προχωρήσουν έγκαιρα στις αιτήσεις τους για να διασφαλίσουν την ένταξή τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στις κατά τόπους περιοχές τους.

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Προθεσμία έως 30 Απριλίου

Previous article

Γ.Ε.Λ. Νεμέας: Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ προκρίνεται στην τελική οκτάδα του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *