Με ιδιαίτερη δυναμική και μεγάλη συμμετοχή ξεκινά σήμερα, 3 Μαΐου 2026, το 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που φιλοξενείται στην Κόρινθο και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου.
Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, το σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων της πρώτης ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», τις ίδιες ώρες. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και η μουσική και χορευτική παράσταση με την ομάδα κρουστών του Βαγγέλη Καρίπη και την ομάδα χορού της Έλενας Μιχαηλίδου.
Το φεστιβάλ, που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, συγκεντρώνει φέτος περισσότερους από 300 νέους και νέες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνολικά συμμετέχουν 15 Γυμνάσια, Λύκεια και καλλιτεχνικοί φορείς, παρουσιάζοντας 11 θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις.

Με τίτλο «Συνάντηση Νέων: Αρχαίο Δράμα στην Πόλη», η διοργάνωση επιδιώκει να αναδείξει τη σύνδεση της σύγχρονης δημιουργίας με την αρχαία ελληνική γραμματεία, ενώ παράλληλα ενισχύει τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και νέων ανθρώπων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος σε εμβληματικές γυναικείες μορφές του αρχαίου δράματος, όπως η Μήδεια, η Ελένη, η Αντιγόνη και η Ιφιγένεια, ενώ τιμώνται και σημαντικά έργα όπως οι «Ευμενίδες» και οι «Βάτραχοι».
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, πόλεις που συνδέονται ιστορικά με την Κόρινθο, όπως οι Συρακούσες και το Palazzolo Acreide της Σικελίας, αλλά και ελληνικές πόλεις όπως η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Ναύπακτος, το Αντίρριο, το Λουτράκι και η Νεμέα, καθώς και η Κορυτσά της Αλβανίας, ενισχύοντας τον διεθνή και διαπολιτισμικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυναμικό δίκτυο πόλεων που συναντώνται μέσα από τον πολιτισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξωστρέφεια και την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Κορίνθου ως σημαντικού πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, καθώς και η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας όλων των συμμετεχουσών πόλεων.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κορινθίων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
















Comments