Το αυτονόητο, που εδώ και χρόνια επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην υγεία, έθεσε με σαφήνεια ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Χρυσοαλάντης Μέλλος, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Ο κ. Μέλλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ανακαίνιση του ΤΕΠ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο που παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος εδώ και περίπου 40 χρόνια. Όπως ανέφερε, αισθάνεται υπερήφανος που εργάστηκε επί σειρά ετών στο παλιό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ότι πλέον θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο νέο, σύγχρονο περιβάλλον.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συναδέλφους και συνεργάτες με τους οποίους, όπως είπε, μοιράστηκε δύσκολες στιγμές από το 2007 μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στις απαιτητικές συνθήκες της καθημερινής εφημερίας είναι πολύ σημαντικότερες από οποιαδήποτε τελετή εγκαινίων.
«Η κορδέλα δεν είχε ποτέ σημασία για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει πραγματική αξία είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας ξεκαθάρισε ότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις από μόνες τους δεν αρκούν. Όπως επισήμανε, το νέο ΤΕΠ διαθέτει περισσότερες θέσεις εργασίας και απαιτεί αντίστοιχη στελέχωση, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.
Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμες κλινικές και τμήματα, όπως η Παθολογική, η Παιδιατρική, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το Ακτινολογικό και το ίδιο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.



Όπως ανέφερε, για να μπορεί κανείς να μιλά για ένα πραγματικά λειτουργικό και σύγχρονο νοσοκομείο, οι κτιριακές παρεμβάσεις πρέπει να συνοδεύονται από την απαραίτητη στελέχωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Ο κ. Μέλλος υπενθύμισε ακόμη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί τον εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κορίνθου, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι το ανακαινισμένο ΤΕΠ αποτελεί πλέον περιουσία της τοπικής κοινωνίας και κάλεσε τόσο το προσωπικό όσο και τους πολίτες να το σεβαστούν και να συμβάλουν στη διατήρησή του, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του δημόσιου νοσοκομείου είναι υπόθεση όλων.
















Comments