ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑΥΓΕΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Προσοχή στις ιατρικές πράξεις σε κέντρα αισθητικής και ινστιτούτα ομορφιάς

0

Την προσοχή των πολιτών στις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται για αισθητικούς λόγους εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Αντιποίηση Ιατρικής Ειδικότητας».

Ο Σύλλογος ενημερώνει όσους απευθύνονται σε κέντρα αισθητικής και ινστιτούτα ομορφιάς ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, στους συγκεκριμένους χώρους απαγορεύεται η διενέργεια ιατρικών πράξεων, όπως ενέσιμες θεραπείες Botox, αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και χρήση ιατρικών συσκευών laser.

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι για την πραγματοποίηση αυτών των πράξεων απαιτείται να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Να διενεργούνται αποκλειστικά από ιατρό των ειδικοτήτων που αναφέρονται στην ανακοίνωση: Αισθητικής, Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας και Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με επίκληση της εγκυκλίου με αριθμό πρωτοκόλλου Γ5α/Γ.Π.οικ.19454.
Να πραγματοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο ιατρείου.
Ο ιατρός να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.
Το ιατρείο να έχει αδειοδοτηθεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Συλλόγου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διευκρινίζει επίσης ότι εκδίδει άδειες λειτουργίας μόνο σε ιατρεία και ότι δεν έχει εκδώσει καμία άδεια σε ιατρό για την παροχή ιατρικών πράξεων σε κέντρα αισθητικής ή ινστιτούτα ομορφιάς.

Οι πολίτες που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να απευθύνονται στον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας.

Κόρινθος: Το 1ο TrophyΤροφή Meet-up 2026 για την κυκλική οικονομία και την αγροδιατροφή

Previous article

UniStart Hubs: 3 χρόνια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο – Τα αποτελέσματα στην Τρίπολη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *