ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κορίνθου καταγγέλλουν τη διενέργεια διαγωνισμού που τους αφήνει στον δρόμο

0

Μια ομάδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου, που αποτελείται από δεκάδες άτομα, καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. να διεξάγει διαγωνισμό για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης του κτηρίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τον τομέα σίτισης και καθαριότητας, όμως σε όλους τους προαναφερόμενους κλάδους οι θέσεις αυτές -μέχρι πρότινος- καλύπτονταν από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι παρέμεναν με παρατάσεις.

Οι συμβασιούχοι δηλώνουν «προδομένοι» και θεωρούν πως ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων:

Πάντως, υπάρχουν γενικότερες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου να παραχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μια σειρά απο υπηρεσίες εκκινώντας παράλληλα και τις σχετικές διαδικασίες για το διαγωνισμό.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως ο διαγωνισμός θα αφήσει εκατοντάδες απο αυτούς που απασχολούνται σήμερα στο τομέα της φύλαξης, της καθαριότητας και της σίτισης στο δρόμο και θα επαναφέρει τους εργολάβους στο δημόσιο.

Πρόκειται μάλιστα για εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται στο Νοσοκομείο για περισσότερα από 10 ή 15 χρόνια και αν προχωρήσουν οι αλλαγές και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών, θα μείνουν άνεργοι στην ακμή της χειρότερης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Έμπλεξε η συμμορία που καταστρέφει κάθε φορά το Γυμνάσιο Ζευγολατιού

Previous article

Το 2024 οι πρώτες συνδέσεις του δικτύου φυσικού αερίου στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.