ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Τσοχατζόπουλος – Η πρώτη διαθήκη: Αποκληρώνει δύο παιδιά του – Πού αφήνει την περιουσία του

0

Το περιεχόμενο της πρώτης από τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με τους ποιους ορίζει κληρονόμους της περιουσίας του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για χειρόγραφη διαθήκη η οποία συνοδεύεται και από ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του πρώην υπουργού να υπαγορεύει τις επιθυμίες του για την διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων.

Η χειρόγραφη διαθήκη που δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1, φέρει ημερομηνία 06/06/2019 και στο τέλος της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει ότι λόγω της μυοπάθειας που είχε, έχουν αυτήν την μορφή τα γράμματα του και δεν είναι καλοσχηματισμένα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, το 70% του εν λόγω αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Εκτός κληρονομιάς, ωστόσο, έμειναν από όσο φαίνεται μέχρι τώρα, τα δύο παιδιά του, Αρετή και Αλέξανδρος.

Καθώς τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και της Βίκυς Σταμάτη έχουν δεσμευθεί, η χήρα και ο γιός του πρώην υπουργού διαβιούν με το ακατάσχετο ποσό των 1.200 ευρώ από τις δύο συντάξεις που ελάμβανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό»

Αυτή είναι η πρώτη διαθήκη του πρώην υπουγού, ωστόσο, η σημαντικότερη εκτιμάται πως είναι η τρίτη, καθώς σε εκεί αποκαλύπτει στοιχεία που συγκέντρωσε μετά την αποφυλάκισή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, η «τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό».

«Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο εκλιπών σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος», σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα Realnews ο κ. Αλεξανδρής και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει, «η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, εκτιμάται ότι κρύβουν αποκαλύψεις, καθώς μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για κωδικούς θυρίδων σε τράπεζες της Ελβετίας.

Ως δικαιούχοι σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διαψεύδει ο κ. Αλεξανδρής, εμφανίζονται άλλα ονόματα και όχι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ ή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ενώ το περιεχόμενό τους δεν αποκλείεται να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα Realnews, οι εν λόγω θυρίδες προφανώς εμπεριέχουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία ενδεχομένως να έχει καταδικαστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, όμως, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να μην αφορούν τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του. Είναι πιθανόν, δηλαδή, να δούμε μη γνωστά ονόματα, τα οποία δεν έχουν ακουστεί έως σήμερα και δεν είναι απαραίτητο ότι συνδέονται με τον εκλιπόντα πολιτικό.

πηγή: cnn

Μπαίνει στις Smart Cities ο δήμος Βέλου Βόχας

Previous article

Σαν σήμερα: 41 χρόνια από την τραγωδία στην Θύρα 7

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *