ΚΟΡΙΝΘΙΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3 τουριστικές επενδύσεις που μεταμορφώνουν την Κορινθία – Πού και πότε ανοίγουν τα νέα ξενοδοχεία (Φωτογραφίες)

0

Τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις μεταμορφώνουν την Κορινθία σε προορισμό αναψυχής και τουρισμού, μόλις μια ανάσα από την Αθήνα, με νέα πολυτελή ξενοδοχεία να βρίσκονται στα σκαριά, που θα τοποθετήσουν την περιοχή στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Μέχρι σήμερα, στο άκουσμα “Κορινθία” ερχόταν στο μυαλό το Λουτράκι και το πολυτελές ξενοδοχείο και Καζίνο.

Σύντομα αναμένεται αυτό να αλλάξει καθώς η Ισραηλινή ξενοδοχειακή “υπερδύναμη” Brown Hotels, με την υποστήριξη της WH Europe που επενδύει συστηματικά σε νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία), θα προσθέσει 3 νέα ξενοδοχεία στην Κορινθία στο χαρτοφυλάκιό της.

Ξεκινώντας από την απόκτηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου της περιοχής, των αδελφών Χανικιάν, στους Αγίους Θεοδώρους, η Brown τριπλασίασε την επενδυτική της δραστηριότητα στην περιοχή.

Στρατηγικός στόχος είναι εκτός από την Αθήνα (και ειδικά την περιοχή της Ομόνοιας στην οποία επικεντρώνεται) να ανοίξει την “παλέττα” της και σε γειτονικές στην Αττική περιοχές, όπως η Κορινθία και η Εύβοια, που παρέχουν φυσικές ομορφιές αλλά βρίσκονται σε αρκετά κοντινή από την Αθήνα απόσταση.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia

Παράταση για την επόμενη τουριστική σεζόν πήρε η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα της Brown Hotels στην Κορινθία.

Ενώ αρχικά αναμενόταν το νέο ξενοδοχείο, μετά την ανακαίνιση και αναβάθμιση, να ανοίξει τον Αύγουστο του 2021, τελικά αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο του 2022.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, που απέκτησε πριν μερικά χρόνια η Brown Hotels.

Το ξενοδοχείο “Χανικιάν” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υπό τη διοίκηση τριών αδερφών αρμενικής καταγωγής. Τη δεκαετία του ’80 και κυριως ’90 όμως άρχισε η πτώση.

Άλλαξε μάλιστα το 1988 και χέρια αλλά αυτό δεν κατέστησε δυνατόν να ξαναβρεί το ξενοδοχείο το βηματισμό του. Τελικά, το 2001 έκλεισε οριστικά αλλά πλέον ανοίγει τις πύλες του ριζικά αλλαγμένο.

Το νέο  ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia θα έχει 116 δωμάτια ενώ σε επόμενη φάση θα κατασκευαστούν και 120 bungalows.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους

Οι δίδυμες ξενοδοχειακές επενδύσεις DAVE by the Beach

Μετά το opening του πρώτου ξενοδοχείου υπό το brand DAVE στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2021, του DAVE Red Athens στο πρώην “Σπίτι του Λαού” στη Βεραντζέρου, το ιντριγκαδόρικο brand ταξιδεύει εκτός Αθήνας, όπου ήδη βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Κορινθία.

Πολύ κοντά στο νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Brown στους Αγίους Θεοδώρους, οι Ισραηλινοί επενδυτές ετοιμάζουν δύο νέα αποκτήματα.

Το πρώτο μάλιστα από αυτά αφορά τη δημιουργία ενός κτιρίου με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments). Θα ονομάζεται DAVE By the Beach Corinth και θα αποτελεί ένα κτίριο με 42 διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις και κοινόχρηστες παροχές.

Το 3ώροφο κτίριο, σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, θα περιλαμβάνει εκτός των μοντέρνων διαμερισμάτων με “χαρακτήρα” κοινόχρηστο lobby lounge, μπαρ, εστιατόριο αλλά και rooftop terrace με θέα τη φύση αλλά και τη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι τα διαμερίσματα στο ισόγειο θα έχουν ιδιωτικούς κήπους αλλά και τζακούζι. To σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Architects (USP).

To νέο κτίριο serviced apartments DAVE by the Beach Corinth της Brown Hotels στην Κορινθία 

Στην ίδια περιοχή, προετοιμάζεται και το “αδελφάκι” του DAVE by the beach Corinth. Το νεανικού στυλ κατάλυμα θα αποτελεί ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτες και θα ονομάζεται DAVE by the beach Sisters.

Αποτελεί υφιστάμενο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, που θα διαμορφωθούν σε ξενοδοχείο.

Σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τη θάλασσα, θα προσφέρει εκτός της διαμονής και επιλογές εστίασης και αναψυχής, όπως χώρο εστιατορίου, lobby lounge, μπαρ και πισίνα.

To σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Architects.

Θετικός στον Covid o Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης

Previous article

Ο Άκης Τσελέντης για το ρήγμα του Ξυλοκάστρου- Η εκτίμησή του και σε τι συνιστά προσοχή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *