ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά / Νεα – «Dune»: Τι θα παρακολουθήσουμε στη δεύτερη ταινία – Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει

0

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του «Dune» και μερικές ημέρες μετά τις 10 υποψηφιότητες Όσκαρ που απέσπασε, ο Ντενί Βιλνέβ αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το «Dune: Part Two»

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του «Dune» και μερικές ημέρες μετά τις 10 υποψηφιότητες Όσκαρ που απέσπασε, ο Ντενί Βιλνέβ αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για το «Dune: Part Two». O διάσημος σκηνοθέτης έδωσε λίγες λεπτομέρειες όσον αφορά την πλοκή του σίκουελ, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» το 2022.

«Θα έλεγα ότι είναι κατά ένα μεγάλο μέρος σχεδιασμένο», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire για τη δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστές τους Τιμοτέ ΣαλαμέΡεμπέκα ΦέρκιουσονΖεντάγιαΧαβιέ ΜπαρδέμΝτέιβ Μπατίστα και Στέλαν Σκάρσγκορντ. «Αυτό που μας βοηθά αυτή τη στιγμή είναι ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που έχω ξαναεπισκεφτεί αυτό το σύμπαν. Οπότε εργάζομαι με το ίδιο συνεργείο, όλοι γνωρίζουν τι να κάνουν, ξέρουμε πώς θα μοιάζει. Η ταινία θα έχει μεγαλύτερη πρόκληση, όμως γνωρίζουμε πού βαδίζουμε. Και το σενάριο είναι γραμμένο. Οπότε αισθάνομαι αισιόδοξος. Ειλικρινά, το μόνο άγνωστο για μένα αυτή τη στιγμή είναι η πανδημία». 

Η μεταφορά των μυθιστορημάτων «Dune» στον κινηματογράφο ήταν μετάλο επίτευγμα για τον σκηνοθέτη του «Blade Runner 2049», καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος «έπρεπε να κάνει πιο τολμηρές επιλογές» για ορισμένα σημεία στο σενάριο ώστε να λειτουργήσουν στην οθόνη. «Στο δεύτερο φιλμ, θέλω να έχω περισσότερη ευελιξία και θα είναι εφικτό να εμβαθύνω σε μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες», εξηγεί.

Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τον Οίκο των Χαρκόννεν, τον οποίο θα παρακολουθήσουμε περισσότερο στο δεύτερο κεφάλαιο. Εκεί ανήκουν οι Μπάρον Βλάντιμιρ Χαρκόννεν (Σκάρσγκορντ) και ο ανιψιός του Γκλόσου Ραμπάν (Μπατίστα).

«Είναι σαν ένα παιχνίδι σκακιού. Θα υπάρχουν μερικοί νέοι χαρακτήρες στο δεύτερο μέρος και μια από τις αποφάσεις που πήρα νωρίς ήταν ότι το πρώτο μέρος θα εστιάσει στον Πολ Ατρείδη και τους Μπένε Γκεσερίτ, την εμπειρία του Πολ αφού έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα. Το δεύτερο μέρος θα έχει πιο πολλές πληροφορίες για τους Χαρκόννεν».

Όσον αφορά την παραγωγή, ο σκηνοθέτης είπε: «Απλώς θέλω να ζήσω την εμπειρία, να είμαι παρών, να ζήσω κάθε στιγμή. Όταν γυρίσω μια ταινία, το κάνω – όπως με όλες μου τις ταινίες – σαν να είναι η τελευταία. Θα κάνω το ίδιο και με το “Dune: Part Two”».  

Ο σκηνοθέτης μίλησε – μεταξύ άλλων – και για τις 10 υποψηφιότητες που έχει το «Dune» στα φετινά Όσκαρ. «Ειλικρινά, αν μου το είχατε πει μερικούς μήνες νωρίτερα ότι θα βρίσκομαι στην οσκαρική κούρσα, ότι θα είχαμε τέτοιου είδους αναγνώριση, δεν θα σας πίστευα. Είναι πολύ συγκινητικό. Όταν σε επιλέγουν, είναι κάτι πολύ όμορφο…δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτά που πήραμε».

Με πληροφορίες από το Variety

Κουτάλι με ανεμιστηράκι… κι έφαγες!! Ευρεσιτεχνίες απο το παρελθόν

Previous article

Δίολκος και Κορινθιακό Αλφάβητο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *