ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας για το έργο του προαστιακού Λουτρακίου

0

Το  δικαστήριο του ΣτΕ, με την υπ αριθμόν 2050/21 βαρυσήμαντη δικαστική του απόφαση, έβαλε οριστικό τέλος, στην φαρσοκωμωδία των  δικαστικών επιθέσεων,  που οργάνωσε  κατά του έργου του προαστιακού, μια ολιγομελής ομάδα μικροιδιοκτητών , που παρίσταναν τους θιγόμενους, ανάβοντας έτσι το τελικό  πράσινο φως για την ολοκλήρωση του! 
 Ένεκα αυτού, αποδείχθηκε περίτρανα, πώς όλοι οι ισχυρισμοί τους  ήταν αβάσιμοι,  ενώ  οι  προσιδιάζουσες προθέσεις τους, είχαν μόνο στόχο  να ακυρωθεί το συγκεκριμένο έργο, στο ΣτΕ, αντί  του να  εφαρμοστεί – έστω και με δικαστική πίεση προς τον οικείο ΟΤΑ- ο Χ. Σ. του Λουτρακίου, σε ένα συγκεκριμένο σημείο. 
 Ως εκ τούτου, η απόπειρα εργαλειοποιήσης της δικαιοσύνης, ώστε με δικονομικά τεχνάσματα και κατασκευασμένες θεωρίες,  να ενταφιαστούν οι επιθυμίες, οι ανάγκες και τα συμφέροντα 20.000 δημοτών και 100.000 παραθεριστών  του Λουτρακίου, έπεσε στο κενό! 
 Συνεπώς,  πόλη  μας,  μετά το πράσινο φως που άναψε το ΣτΕ, για την συνέχιση των έργων του προαστιακού, θα αποκτήσει σε λίγο καιρό, μια σύγχρονη υποδομή, ενταγμένη οργανικά, στην πολεοδομική αναβάθμιση της νοτιοδυτικής πλευράς  του Λουτρακίου, που θα συμβάλλει τα μέγιστα, τόσο στην υποστήριξη των τουριστικών  αναγκών της ιστορικής μας λουτρόπολης, όσο όμως και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, δημοτών και επισκεπτών,  με τρόπο μάλιστα, φιλικό προς το περιβάλλον!
Η προπεριγραφείσα αίσια και καθοριστική εξέλιξη, ήταν αποτέλεσμα αγαστής συνεργασία της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για τον Προαστιακό,  με τους δικηγόρους της ΕΡΓΟΣΕ, στους οποίους δόθηκαν,  όλα τα στοιχεία του Γ. Π. Σ.  (και όχι μόνο)  προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η  περίλαμπρη δικαστική νίκη ! 
Επιλογικά θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε δημόσια,  τους διαπρεπείς δικηγόρους του νόμου Κορινθίας, κύριους Παύλο Μαρκέλλο, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Τσόγκα, Περικλή Μπαλοδήμο και Γιώργο Ψυχογιό, για τις πολύτιμες νομικές συμβουλές που μας παρείχανεντελώς αφιλοκερδώς, προκειμένου το εν θέματι έργο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, με βάση τα όσα προβλέπει ο επιστημονικός σχεδιασμός, οι εγκεκριμένες μελέτες καθώς και ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Λουτρακίου…

Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για τον προαστιακό του Λουτρακίου.

Νίκος Ταγαράς: Ολοκληρώνεται πλέον ο πολεοδομικός – χωροταξικός σχεδιασμός για όλο τον Δήμο Κορινθίων – Τάξη στον χώρο με σαφείς όρους και χρήσεις γης και στην Τενέα

Previous article

500.000 ευρώ για αποκατάσταση και συντήρηση της εθνικής οδού στον κόμβο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *