ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιούνιο η περίφραξη του Ισθμού – Θα στηθεί προτομή του Τρικούπη

0

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπερταμείου. Επιβεβαιώθηκε, ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η οποία και θα λειτουργήσει στις αρχές του Ιουλίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Όσον αφορά στο έργο της περίφραξης, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και τις προετοιμασίες για την κατασκευή πεζόδρομου, στο δυτικό μέρος του καναλιού και συγκεκριμένα απ’ τη γέφυρα μέχρι τον Δίολκο (υποδομές, πρόσβαση ΑμεΑ, φωτισμός). Επίσης θα αναλάβει τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα.

Γνωστοποιήθηκε, ότι το Υπερταμείο, μέσα στον Μάιο, θα παρουσιάσει το μάστερ πλαν που ετοιμάζει, που προβλέπει και την κατασκευή δύο μαρινών. Στον χερσαίο χώρο, θα υπάρξουν καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών, ενώ θα προβλεφθεί και μία γενικότερα περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Ακόμα περιμένουμε την έγκριση της μελέτης για τον Οδικό άξονα Νεμέας – Κιάτου

Previous article

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τον ουκρανικό λαό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *