ΚΟΡΙΝΘΙΑ

OPEN MALL: Έτοιμο σε 1,5 χρόνο, σε διαδικασία αξιοποίησης και η Δημοτική Αγορά

0

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο θεατράκι του δημαρχείου -αλλά και διαδικτυακά- το Marketing Plan του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου (OPEN MALL), ένα έργο που υλοποιούν ο Δήμος Κορινθίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στο έργο, στους στόχους του αλλά και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα έργο που θα καθορίσει την πόλη για τις επόμενες δεκαετίες, δίνοντάς της ένα εμπορικό κέντρο ενιαίο, σύγχρονο και λειτουργικό.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση από την στιγμή που θα ξεκινήσει το πλάνο αναμόρφωσης, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες, ενώ θα έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Η αρχιτεκτονική μελέτη αναμένεται να παραδοθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και με την υλοποίηση του έργου -σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο- θα επιλεγεί ο χρόνος που θα γίνει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, η αλλαγή στις προσόψεις των καταστημάτων, η τοποθέτηση πληροφοριακών συστημάτων  και όσα όλα προβλέπονται..

Στόχος είναι στο τέλος του έργου το κέντρο της πόλης να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο όπου οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με την φιλοσοφία του mall. Θα συνεργάζονται θα διαφημίζονται, θα προβάλλονται και θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να μετακινηθούν εκεί, να ψωνίσουν και να συνδυάσουν μια επίσκεψη με αγορές και αναψυχή.

Ενδιαφέρον σημείο είναι πως οι αναπλάσεις θα συμπεριλάβουν όχι μόνο το κέντρο που θα γίνει το open mall αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτό, που δεν έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα.

Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, «έχω δεσμευτεί ότι με ιδίους πόρους θα συμπεριλάβουμε όλο το κέντρο της πόλης, ώστε να έχουμε μία ενιαία λειτουργική και χρήσιμη μορφή γιατί αυτό το έργο θα χαρακτηρίσει την πόλη μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορίνθου θα μετέχουν πλέον των 70 επιχειρήσεων του κέντρου. Οι έμποροι συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, ενώ την ένθερμη στήριξη του στην υλοποίηση του έργου παράλληλα με την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς,  δήλωσε δια του προέδρου του Παναγιώτη Λουζιώτη το Επιμελητήριο Κορινθίας.   

Στο πλάνο αναπλασης περιλαμβάνεται και η Δημοτική Αγορά

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των τοποθετήσεων από εμπόρους και φορείς της πόλης αποκάλυψε πως στο σχέδιο του open mall περιλαμβάνεται και η παλιά δημοτική αγορά, ένα ζήτημα το οποίο συνειδητά είχε τεθεί σε αναμονή.

«Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι,  η παλιά δημοτική αγορά, συνειδητά και σκόπιμα δεν την αξιοποιήσαμε ως σήμερα γιατί περιμέναμε την πρόταση της εταιρίας για το Open mall. Θέλουμε να μας δώσει η εταιρία την άποψη της για την καλύτερη αξιοποίηση της αγοράς διότι εντάσσεται στο πεδίο ανάπλασης και ανάπτυξης και δεν μπορεί να είναι ασύμβατη η παρέμβαση που θα γίνει εκεί. Ως δήμος προχωρούμε στην αξιοποίηση της ώστε και εκείνη να προσθέσει στο σύνολο αξία. Η μελέτη είναι σε διαδικασία ανάθεσης. σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.»

Κ. Κόλλιας: ” Ζητώ παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών”

Previous article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία με λεία 22.600 ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *