ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Γεωργαντάς για αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα και λιπάσματα

0

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα, για το πετρέλαιο, το ρεύμα και το κόστος των λιπασμάτων. 

Κατά τη χθεσινή συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η δέσμη μέτρων στήριξης των αγροτών, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, η μείωση στον φορολογικό συντελεστή των λιπασμάτων από το 13% στο 6% και η περαιτέρω διευκόλυνση των αγροτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Ταυτόχρονα, γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα και νέων μέτρων στήριξης της αγροτικής παραγωγής. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (Σ.Π.Ε.Λ), Δημήτρης Ρουσσέας και το μέλος του Συνδέσμου, Νίκος Κουτσούγερας.

Επιδότηση πετρελαίου κίνησης και κάρτα καυσίμων για αγρότες

Previous article

Μουσικοχορευτική παράσταση με δημοτικά τραγούδια και χορούς για την Επανάσταση του 1821 απο το Λύκειον των Ελληνίδων Κιάτου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *