ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγάζει τη μάσκα και «πρωταγωνιστεί» στη ζωή

0

Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της Ιωάννας Παλιοσπύρου που με απίστευτη γενναιότητα και καρτερία αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια έναν ιατρικό αγώνα για να επιστρέψει σε μια κανονική ζωή που διέκοψε δραματικά και απότομα η φρικτή επίθεση εκείνο το μαγιάτικο πρωινό του 2020. 

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha, η κοπέλα που αναδεικνύεται σε γυναίκα σύμβολο για θύματα παρόμοιων επιθέσεων, έβγαλε την προστατευτική μάσκα και σχεδόν δυο χρόνια από την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή, έδειξε το πρόσωπό της μετά την εναντίον της επίθεση με βιτριόλι, που τη στιγμάτισε ψυχικά και σωματικά.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δείχνει τη δύναμή της επιστρέφοντας στο σημείο της επίθεσης, «στο σημείο μηδέν» όπως το αποκάλεσε, και επιλέγει να το αντιμετωπίσει με χαμόγελο. Στη συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη, μιλάει για τις φρικτές πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο εξηγώντας την άρνηση της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη. Εξηγεί όλες τις διαδικασίες που πέρασε, τα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε, τα όσα περνάει και τις επεμβάσεις που έπονται, προκειμένου να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάστασή της.

Γλαφυρά και με ειλικρίνεια περιγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση. Για την άρνησή της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Για την πρώτη φορά που τα κατάφερε. Για τις πιέσεις των γιατρών και των ψυχολόγων να κάνει το μεγάλο βήμα και τη δική της αντίδραση, καθώς δεν μπορούσε να δει ούτε τα χέρια της. Για τον πόνο και την απελπισία που βίωσε. Για τις σκοτεινές σκέψεις, ακόμη και για αυτοχειρία. 

Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση ΕΜΥ

Previous article

Απόφαση -σταθμός ανοίγει το δρόμο για εργαζόμενους του Δημοσίου για επιδόματα και δώρα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *