ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεύθερη κατασκήνωση στo Ziria Festival

0

Η κατασκήνωση στη Ζήρεια διαφέρει από μιας παραλίας κατά 1550 μέτρα σε ύψος!! Για όσους δεν έχουν κατασκηνώσει σε βουνό, η εμπειρία είναι μοναδική, σε συνδυασμό δε και με το φεστιβάλ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωτάρη!. Η λιγοστή φωτορύπανση μας φέρνει λίγο πιο κοντά στ’αστέρια τα βράδια!! Εκτός από τον κεντρικό χώρο κατασκήνωσης οι επιλογές θέσεων είναι σχεδόν άπειρες ανάλογα με τα γούστα μας.

θερμοκρασία
H θερμοκρασία στο οροπέδιο της Ζήρειας είναι περίπου δέκα βαθμούς κάτω από την θερμοκρασία της παραλίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες είναι πολύ ευχάριστες. Ωστόσο ο ήλιος καίει και στοιχειώδης εξοπλισμός  για την ηλιοφάνεια, κάποια τέντα και καπέλα, θα κάνουν τη διαβίωσή σας καλύτερη. Ανάλογα με τις δραστηριότητες (κατάβαση στο σπήλαιο, περιηγήσεις στο βουνό, μπάνιο σε λίμνη ή θάλασσα κτλ) που θα ακολουθήσουμε έχουμε και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Μετά την δύση του ηλίου η θερμοκρασία πέφτει, οπότε έχουμε μαζί μας φούτερ ή φλις, χειμωνιάτικο μπουφάν και κλειστά παπούτσια. Δεν ξεχνάμε να κλείνουμε την σκηνή μας τις βραδινές ώρες όπως και τους υπνόσακους, καθώς η υγρασία του βουνού κάνει το περιβάλλον ψυχρότερο. Το κάνουμε από το απόγευμα μιας και τα συναυλιακά προγράμματα συνήθως μας ξεσηκώνουν!! Ένα τεντάκι, μουσαμάς, ως έξτρα κάλυμμα της καλοκαιρινής μας σκηνής είναι επίσης πολύτιμο για την υγρασία, άσε που την μέρα το κάνουμε και σκίαστρο!

Τα σκουπίδια μας
Έχουμε μαζί μας σακούλες απορριμμάτων (θα διατίθενται και από την διοργάνωση) για να συγκεντρώνουμε τα απορρίμματα μας. Η προστασία του χώρου είναι στην ευθύνη όλων μας, αν δεν μπορέσουμε να τον αφήσουμε καλύτερο ας μην τον αφήσουμε χειρότερο!!

Τουαλέτες
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τις τουαλέτες του χώρου (Χημικές – κανονικές) και μας αρέσει το «…ψηλά κι αγνάντευε» φροντίζουμε τα περιττώματά μας να τα θάβουμε σε μικρούς λάκκους. Προτιμούμε να μην πετάμε ή θάβουμε τα χαρτιά υγείας μιας και ο ρυθμός αποσύνθεσή τους είναι αργός.

Προστασία της χλωρίδας!
Στη Ζήρεια φυτρώνουν πολλά σπάνια (και κάποια μοναδικά) φυτά και δέντρα που βρίσκονται σε οριακά μικρούς πληθυσμούς, Δεν κόβουμε απολύτως τίποτα!

Φωτιές
Κάθε αναφορά σε άναμμα φωτιάς θα πρέπει να μας κάνει να γελάμε …απαγορεύεται δια ροπάλου!!
Στον χώρο θα υπάρχουν μόνο ελεγχόμενες από την διοργάνωση φωτιές μπροστά και πίσω από τη μεγάλη σκηνή.

Τα αυτοκίνητα
Στο Ziria Festival προσπαθούμε οι εικόνες που παίρνουμε από το βουνό να αφορούν σε σκηνές (μουσικές ή μη), κορυφές και δάσος, όχι αυτοκίνητα. Η χρήση και το πάρκινγκ μηχανοκίνητων στον κεντρικό χώρο κατασκήνωσης απαγορεύονται. Για τα αυτοκινούμενα και τα δίτροχα έχουν ορισθεί σημεία εντός, ρωτήστε φθάνοντας. Θα κατασκηνώσουμε προσωρινά οπότε δεν δημιουργούμε συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης και όχλησης.
Καλό είναι να ανεφοδιαστούμε με καύσιμα πριν πάρουμε τον ανήφορο. Τα κοντινότερα βενζινάδικα βρίσκονται σε ακτίνα 30-35 χιλιομέτρων απο το οροπέδιο (χωριά Ρίζα, Μεσσινό). Κρίμα να κάνουμε οικονομία στις βόλτες..!!

Παροχές, διευκολύνσεις:
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν Τουαλέτες (χημικές – κανονικές), νιπτήρες, ντουζιέρες για την προσωπική υγιεινή μας.
Το νερό στο χώρο μεταφέρεται με βυτία οπότε ας κάνουμε λογισμένη χρήση του!

θα υπάρχουν ειδικοί χώροι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για φόρτιση συσκευών.

Θα διατίθενται φαγητά, ποτά από τα σημεία πώλησης 20 ώρες το 24ώρο! Αφήστε τα super markets. Στηρίξτε το φεστιβάλ!

Σε απόσταση 500 μέτρων από τον κεντρικό χώρο υπάρχει πηγή με πόσιμο νερό

Οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια θα μπορεί να σας δοθεί από τους υπολοίπους κατασκηνωτές ή από την διοργάνωση – εθελοντές, ζητήστε την!

Γ. Ψυχογιός: Να αποκατασταθεί άμεσα ο άδικος αποκλεισμός των χοιροτρόφων της Κορινθίας από την ενίσχυση covid-19

Previous article

Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *